Fotopodden

Podcasten om fotografers tips,
tankar & hemligheter!

NYA AVSNITT VARJE VECKA

Fotopoddens avsnitt

Här kan du lyssna på Fotopoddens alla avsnitt! Det finns intervjuer med fotografer inom alla områden och enskilda avsnitt med Maria där hon pratar om företagande och fotografering. 

Glad lyssning!

26. Anna Sandström

Anna Sandström jobbar som lifestylefotograf och fotograferar familjer i deras vardagsmiljö! Anna berättar i podden om hur hon får familjerna att slappna av och vara så kärleksfulla mot varandra, hur hon började fotografera och även filma, vad för utrustning hon använder och ger tips till den som vill börja göra highlight-filmer från sina fotograferingar!

Lyssna på avsnittet

25. Rebecca Lundh

Rebecca Lundh är fotograf i Kiruna och fotograferar bröllop och gravidfotografering. Vi pratar om hur man fotograferar de finaste bröllopsbilderna på vintern, hur Rebecca började samarbeta med Ishotellet, hur man egentligen får sina par och gravidmodeller att slappna av i -27°C och hur det är att fotografera bröllop på Kebenekaises topp. Det och mycket mer hör ni i Rebeccas avsnitt!

Lyssna på avsnittet

24. Matilda Wik

I detta avsnitt intervjuar jag Matilda Wik, som jobbar som nyföddfotograf i Norrköping. Matilda kallar sig själv för fullservicefotograf, och vi pratar om hur hon gör detta, om kundservice och vanliga fel många fotografer gör när kunder är missnöjda.

Lyssna på avsnittet

23. Laila Villebeck

Laila Villebeck är gäst och vi pratar om att tävla med sina bilder. Vi pratar om hur Laila tänker när hon skapar tävlingsbilder, hur det är att få kritik på sina bilder, Laila tipsar om vad man ska tänka på om man vill börja tävla och mycket mer.

Lyssna på avsnittet

22. Wisslaren Christoffer Collin

Christoffer Collin är känd som Wisslaren på instagram, och har över en miljon personer som följer hans magiska naturbilder. Vi pratar om hur man fångar det fina på bild, hur han började fota, hur mycket han redigerar sina bilder och hur man når ut på instagram!

Lyssna på avsnittet

21. Emelie Bernborg

Emelie Ohlsson (nu Bernborg) har fotograferat gravida på island, bröllop i New York och utbildat Sveriges nya fotografer med workshops och webbkurser. Vi pratar om början av hennes fotokarriär, om nybörjarmisstag, gravidfotograferingar, gravidklänningar och varför det är så viktigt att försöka hitta sin egen väg. Hon delar också med sig om hur hon fotade både Yoga Girl och hur hon fick uppdraget att fotografera Kenzas bröllop.

Lyssna på avsnittet

20. John Hagby

John Hagby berättar om allt du behöver veta om blixt, i den form man hinner med i ett avsnitt. Vi pratar om fördelarna med att lära sig kontrollera ljuset, den Fotografiska Da Vinci-koden, hur man börjar över huvud taget med alla val som finns och mycket mer spännande.

Lyssna på avsnittet

19. Emily Dahl 

Emily Dahl arbetar som fotograf mot tidningar och förlag. Vi har en ärlig intervju om att jobba hårt mot ett mål, om känslan av att man borde ge upp och hur Emily började sin fotograf-karriär.

Lyssna på avsnittet

18. Terese Brandwold

Terese och jag pratar om hur hon nyligen har börjat fotografera analogt och hur det är i jämförelse med digitalt. Vi pratar även om kundsverice, ett spännande och klurigt ämne! Hur gör man för att vara säker på att man är på samma sida som sina kunder? Hur vänder en missnöjd kund om det skulle uppstå någon situation? Och hur gör man för att inte tycka det är jobbigt? Det och mycket mer hör ni i dagens avsnitt.

Lyssna på avsnittet

17. Amanda Falkman

Vad är viktigt i en berättelse? Vad letar Amanda efter i en bröllopsdag för att kunna berätta brudparets story? Var kan man hitta inspiration till berättelser inom sig och HUR kommer man in på en fotoskola utan att tycka det är roligt att fota? Allt det här och mer hör ni i veckans avsnitt.

Lyssna på avsnittet

16. Rania Rönntoft

Rania är en fotograf som har flyttat till Norrland, bor ute på landet och har down shiftat rejält. Rania och jag pratar om fördelarna med att dra ner på utgifterna när man arbetar som fotograf och hur man kan ha ett hållbart tänk när det gäller kamerautrustning och shopping. Vi pratar även om hur det är att jobba som influencer, och att fota för bildbyråer och hur hon väver ihop allt detta i sitt frilansliv.

Lyssna på avsnittet

15. Johanna Fåglund

I detta avsnittet pratar jag och Johanna Fåglund om macro- och landskapsfotografering. Vi pratar om hur Johanna gör för att hitta bra fotoplatser, hennes bästa tips för att få skärpa på rörliga fjärilar och snöflingor som faller, och även om att om att jaga solljus.

Lyssna på avsnittet

14. Minna Ridderstolpe

Jag och Minna Riddarstolpe pratar om hur det är att flytta in hos kunderna i 24 timmar, hur det är att gå från att fotografera med instruktioner till att fotografera dokumentärt och vilka likheter som finns bland familjer!

Lyssna på avsnittet

13. Martina Lundborg

Martina Lundborg gästar och vi pratar om hur hon började med bröllopsfotografering och budoir, men framförallt om att våga tro på sig själv. Vi diskuterar varför många fotografer är så självkritiska och hur man egentligen kan tänka för att vända detta. Ett väldigt peppigt avsnitt!

Lyssna på avsnittet

12. Zandra Ahl Olausson

Jag och Zandra Ahl Olausson pratar om hästfoto. Ett härligt samtal där Zandra berättar om hur man får en häst snygg på bild, vilken optik som är bäst att använda och hur hon får hästarna att bli medgörliga under fotograferingen.

Lyssna på avsnittet

11. Malin Lundgren

Malin Lundgren jobbar som fotograf i Stockholm och fotar bebisar, barn och familjer i hennes studio. Vi pratar om att börja med bildvisning, hur man säljer mer som fotograf och den eviga jakten på perfekt rekvisita.

Lyssna på avsnittet

10. Carl-Henrik Trapp

Car-Henrik trapp driver en fotostudio i Göteborg med flera anställda. Vi pratar om hur företaget drivs idag med 4 anställda varav 3 är fotografer, om hur det är att vara arbetsgivare och arbeta ett gäng tillsammans istället för ensamt som många fotografer gör. Vi diskuterar även varför det är så fint att vara nörd och pratar även om att ha is i magen genom ett företags ups and downs.

Lyssna på avsnittet

9. Erika Gerdemark

Erika Gerdemark är en av Sveriges mest etablerade fotografer, och har bland annat fotat kronprinsessans familj flera gånger, men fotar även bröllop i hela Sverige och resten av världen. Erika har en unik bildstil med vackra toner.

Lyssna på avsnittet

7. Matilda Christensen

Matilda Christensen har drivit sin fotostudio i 15 år. Vi pratar om hur det är att ta över en studio från någon, om vikten av att sälja produkter, om olika trender inom foto och hur man vågar ta betalt!

Lyssna på avsnittet